13 Ekim 2013 Pazar

Evdeki Kirliliğin Sebepleri

Evdeki Kirliliğin Sebepleri

Evimiz sıklıkla kirlenmekte ve temizlik ihtiyacı duyulmaktadır. Bunlardan dolayı her hafta hatta mümkünse 2 - 3 günde bir temizlik yapılması gerekmektedir. Peki, bu kirliliğin sebepleri nelerdir biraz bunlara bakalım. Öncelikle evdeki kirliliğin sebeplerden biri tütün dumandır. Sigara dumanı nargile dumanı gibi dumanlar çok fazla kimyasal barındırmaktadır. Bu dumanlar sigara içmeyenlerde büyük ölçüde etkilemektedir. Mümkünse kapalı alanlarda sigara içilmemeli ve hava temizliği sıklıkla yapılmalıdır.
alerjiyi yok etmenin yollar


Halılar da temiz gibi görünebilir fakat içinde birçok mikroorganizma taşımaktadır. Gözle göremediğimiz bu canlılar havaya karışabilir ve bu yolla da vücudumuza girebilir. Hastalığın en büyük sebeplerinden olan bu mikroorganizmalar temizlenmez ise çok büyük zararlar da verebilir. Bu yüzden dolayı halılarımız sıklıkla temizlenmeli hatta gerekirse halı yıkama şirketlerine veya temizlik şirketlerine yapılmalıdır.
Evlerin kirlenmesine bir diğer sebepte şömine ve sobalardır. Şömine ve sobalardan dolayı evimiz is ve tozla kirlenebilmektedir. Bu yüzden dolayı şömine ve soba olan evlerde fazladan temizlik yapılması şarttır.
Evcil hayvan besleyen insanların evlerinde de birçok kirlenme meydana gelmektedir. Özellikle tüylü hayvanlardan ve kuşlardan kaynaklanan kepek, saç, kıl, tüy ve deri kapalı ortamda çok fazla yayılacaktır. Bu yayılmanın sonucunda da havada birçok alerjen oluşacaktır. Bunların haricinde hayvanların mamaları, kumları gibi gereçleri de kirliliğe sebep olabilir.

toz ve hastalık
Ağır yemek kokuları da kirlenmeye sebep olan şeylerdendir. Ağır bir yemek yapıyorsanız, mesela balık gibi, o zaman evde ağır bir koku oluşacaktır. Bunlar alerjisi olan kişilere zarar verebilir. Bu kokular havalandırma yardımıyla giderilebilir. Bir de evin kirlenmesine bazı mobilyalarda sebep olabilir. Örnek vermek gerekirse dolaplar, doldurma mobilyalar, yastıklar çok fazla toz toplar. Bu yüzden dolayı kolay temizlenebilen mobilyalar almanızda fayda var. Ya da dolap, sandık gibi yerleri açık bırakmamaya özen gösterin.
Trafik akışının fazla olduğu yerlerde yani Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya gibi büyük şehirlerde genellikle evler sıklıkla kirlenmektedir. Bundaki en büyük sebep trafik akışında tozların havalanarak evlere girmesidir. Temizlik şirketleri ile anlaştığınız takdirde periyodik olarak temizlik yapacaklardır. Sizde böylelikle bu trafik yüzünden kaynaklanan kirliliğe çare bulmuş olacaksınız.

Bu ve bunun gibi bir çok neden sizin yaşam kalitenizi düşürecektir. Havadaki, halıdaki, mobilyalardaki tozlar ve kirler sizin daha sık rahatsızlanmanıza sebep olacaktır. Bu nedenden dolayı sıklıkla ve belli periyotlarla ayrıntılı ve genel bir temizlik yapmak sağlığınız için çok iyi olacaktır. Hem yaşam kaliteniz yükselecek, hem de rahatsızlık çekmeyeceksiniz. Fakat sizin ayrıntılı ve genel bir temizlik yapmanız pek mümkün değildir. Temizliği yapsanız bile dezenfekte işlemi yapmanız kolay değildir. Bu yüzden de profesyonel temizlik yapan bir temizlik şirketi ile anlaşmanız çok önemlidir. Eğer işini profesyonel olarak yapan ve çalıştırdığı insanlar işinde uzman kişiler ise o şirketler sizin için öncelikli olmalıdır. Bu şirketler sizin için dezenfekte işlemlerini de yapmaktadır. Böylece çıplak gözle fark edemeyeceğiniz mikroorganizmaları da evinizden veya iş yerinizden atmış olacaksınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder